Z.S.C. Patria
De kleinste voetbalvereniging van Zeist

 

 

Patria-Hercules 1-4 (1-2)⚽️

Zelfs met een voorsprong ( grandioze 
Kap van Galmo) was het vandaag duidelijk dat Hercules aan het langste eind zou trekken. 
Als je de spelers met elkaar zou vergelijken dan heeft Hercules op 9 plekken betere spelers en dan is de uitslag gewoon in orde. 
Maar o wat had ik het willen zien als de kans benut was waarbij Galmo en Kaaouss op de keeper af gingen waarbij er maar 1 verdediger was en dat met een 1-0 voorsprong. Jammer, jammer. 
Voor de rest werkten de jongens zich het snot voor de ogen. De 1-1 en 2-1 Voor rust zaten eraan te komen. 
Niet goed ingrijpen van Ipek leidde tot de 1-1. 
Dubieus was ook zijn verplaatsen van Kevin Dirksen de neergezette Diop miste de bal finaal 1-2. 
Een kwartier na rust ging Patria wat meer risico nemen. Plots was de wedstrijd voorbij. 
Een messcherpe counter doodde alle hoop. 
Dat het uiteindelijk 1-4 werd was scorebordjournalistiek. Man van de wedstrijd was Ricardo Steenbeek.
Komende weken zijn er weer gelijkwaardige tegenstanders. 
Met zo'n instelling komen de punten vanzelf.
Maaaarr 
Allereerst de wedstrijd tegen Vliegdorp afmaken stand 2-2. 
Tot volgende week⚽️
Angié

Patria-vliegdorp 2-2 gestaakt (1-0)

Je moet er bij geweest zijn om het te begrijpen. 
Ik schrijf altijd positief, maar wat deze scheidsrechter moet doen is gewoon stoppen met eerste elftallen fluiten. In mijn ogen kan je geen plezier beleven als je op leeftijd bent en het niet meer kunt volgen. 
In deze semi-derby waar het voetbal dramatisch slecht was( zoals vaak tijdens zulke duels) van beide kanten.

Trainer Fares noemde het de blinden tegen de doven. Beide partijen konden zowel doof als blind zijn. 
Het was absoluut met respect naar elkaar toe, maar als een scheidsrechter de meest belachelijke beslissingen neemt, dan wordt het lastig om te voetballen.

Het geven van de tweede gele kaart aan Ruijssenaars omdat hij een bal wil inhouden, een tweede gele kaart geven aan een speler omdat het publiek " blinde" roept en nog meer van dat soort gekke beslissingen naar beide ploegen toe.

Na twee doelpunten van Galmo kwam vliegdorp goed terug tot 2-2. 
Terecht en men was al klaar voor de derde helft tot de weledele heer besloot om 40 seconden voor het einde de wedstrijd te staken. 
Om daarna doodleuk te vermelden dat hij niet zulke goede beslissingen nam deze middag en dat het het spel van beide ploegen de oorzaak was. 
Achteraf heb ik me echt afgevraagd of zo iemand in de realiteit leeft..

Wij hebben afgelopen seizoenen bewezen absoluut geen harde ploeg te hebben ( zie de 41 wedstrijden achter elkaar zonder schorsing) maar zo'n dag als zaterdag is gewoon niet leuk. 
Dus KNVB bescherm aub deze man, want deze 22 spelers konden zich nog inhouden.

Ik weet zeker dat bepaalde ploegen dat niet zullen kunnen.!!

Tenslotte moet ik u deze video laten zien waarbij (in dit geval) een Patriaspeler getorpedeerd werd. 
Aan u de quizvraag: 
wat besloot de scheidsrechter
A) vrije bal patria 
B)ik zag het , maar durf niet te fluiten. 
U raadt het al....
Zo was de hele middag gevuld en nogmaals beide kanten werden benadeeld.

Volgende week weer een koploper Hercules Thuis om 14.30u. We hebben de KNVB gevraagd of ze aub geen scheidsrechter willen sturen. 
We redden het wel zonder!!!

 https://www.facebook.com/angela.vangeijtenbeek/videos/10156767649310789/

 

 

 

Gisteren moesten we met de JG1 naar koploper DVSU. Geen makkelijke tegenstander. Dit keer was Mikal de aanvoerder. Tegenwoordig hebben onze spelers geen coach meer nodig. Ze bepalen zelf de opstelling en ze regelen ook alles zelf met de scheidsrechter. Leuk om te zien hoor. Het was een leuke en spannende wedstrijd die uiteindelijk verloren werd met 7-4. Ondanks een paar frustraties was Nadja blij dat ze weer een keer mee kon doen. Het laatste doelpunt was van Jacco. Staat altijd links achterin maar als je opa uit Groningen komt kijken hoe leuk is het dan als je dan ook nog een doelpunt scoort. Volgens Jacco moest opa hem goed in zijn geheugen zetten. Alle jongens en meiden hebben weer goed gevoetbald. Op naar de volgende wedstrijd!

 

Patria- SVM 2-3 (1-1)⚽️

De taart van Jordi van Wijnbergen na afloop smaakte ondanks de nederlaag, in de laatste seconden van de wedstrijd, toch goed. Hij was het gesprek van de week door een ziekenhuisopname en kon het medeleven erg waarderen. Ook hij hoopte natuurlijk op een goed resultaat, maar zijn gezondheid gaat voor alles. 
Tot een minuut voor het laatste fluitsignaal leek het gelijkspel een terechte uitslag maar mij is verteld dat er veel Duitsers in Maartensdijk wonen en wij weten dat zij op het laatst zo maar toe kunnen slaan.
Zo ook onze vrienden in het geel blauw. Vandaag waren er weer veel belangrijke spelers niet inzetbaar. 
Zo moest Galmo naar de Surinaamse ambassade om " bij te bruinen" volgende week is ie weer goedgekeurd om een heel jaar over de velden te dartelen. 
Nou niet vreemd kijken hoor? Uw auto heeft toch ook een APK nodig. 
We hadden in de persoon van Kevin Dirksen al een 'man van glas ' per dit seizoen is er weer één bijgekomen zijn naam is Vince Griet, Dit seizoen welgeteld 60 minuten in actie gezien. Wel hele mooie 60 minuten. 
Daar stonden ze vandaag Hand in hand naast het veld. Nu alleen nog een bordje regelen met " pas op breekbaar". 
Al maanden stonden Roy Sinaï, Michiel van Tuil daar al voeg daar ook de niet wedstrijdfitte " Ijzervreter Kok bij en u begrijpt wel dat onze trainer zijn laatste haren uit zijn hoofd trok. 
Daar tegenover stond de terugkomst van wereldreiziger Ruijssenaars (op skeelers de wereld rond in 80 dagen) en laat dat nou net de beste man van het veld worden ook. 
Als een TGV denderde hij over de tegenstanders heen. 
Menig supporter verdenkt hem ervan dat hij wieltjes onder zijn schoenen heeft gemonteerd. Wat een power, wat een energie en wat een passie!! Welkom terug. 
Dan de wedstrijd; 
Het werd een open wedstrijd met een enorme inzet. De kwaliteit was niet denderend maar er was passie en dat willen Patria supporters zien. 
De nieuwe aanpak die de trainer beloofd had was meteen zichtbaar. Iedereen ging tot het gaatje, waarbij zelfs Steenbeek zijn oude vorm weer lijkt terug te hebben.
Zo was stilist Mo Madien koning van de sliding geworden. De koploper, goedkoop aan de 0-1 gekomen, had zichtbaar moeite met se speelwijze en zocht steun bij de Scheidsrechter. 
Deze hield wel van mannelijk voetbal en wuifde veel weg. Het was absoluut geen schoppartij getuige de nul kaarten voor Patria en de twee kaarten voor SVM. 
De kunstgrasadepten hadden een paar lepe spitsen en onze verdedigers hadden moeite met deze dorpssterren. Nou is het zo dat als de mentaliteit in orde is de 
Parels binnen het team op gaan staan. Khalid ben Achmed is de naam. 1-1 uit een prachtige vrije trap is zijn bijdrage. De man die nooit met een vuil broekje van het veld komt wordt vaak niet begrepen maar alle gekken zijn toch geniaal. Als hij zich nou nog iets zou kunnen aanpassen aan de speelwijze van "onze gekken" dan is er een nieuwe legende geboren. We zullen het zien. De eerste helft was al leuk om te zien met veel kansen voor beide doelen. De tweede helft werd nog spectaculairder. 
In een moordend tempo werd deze gespeeld, na weer een goedkope voorsprong van SVM rechten de onzen weer hun rug en was daar Roy van Essen met de de mooiste goal van de middag vanaf 20 meter strak in het kruis(2-2). 
De prijs van mooiste goal van het seizoen lijkt bij deze vergeven. Het had nog mooier kunnen zijn als net voor het einde de ijverige ' huisarchitect' Adli de alleengang richting de keeper met tot een goal had gepromoveerd. Helaas werd duidelijk waarom de trainer hem de laatste jaren niet meer in de voorhoede opstelt. Hij schijnt wel een ijzersterke behanger te zijn. Voor al uw klussen in en rondom uw huis, bel Nees. 
Dan de laatste seconden van de wedstrijd. Een vreemd gevoel onstond langs het veld. De supporters van Maartensdijk begonnen uit het niets " Deutschland über alles" te zingen en de ogen van hun spelers begonnen te fonkelen. 
Het resultaat is bekend uit het niets onstond de winnende (2-3). 
Jammer dat onze supporters altijd maar zingen " waar is het feesie, hier is het feesie". Tot nu toe levert dat iets minder punten op. 
Voor de mensen die mij kennen, ik schrijf ludiek omdat voetbal een feest moet zijn .
Het is absoluut niet de bedoeling om Maartensdijkers of Duitsers te beledigen. 
Ik ben zelf getrouwd met een halve Duitser... Kevin Von Dirksen.

Tenslotte een reminder : de UITWEDSTRIJD volgende week tegen Vliegdorp is omgezet naar een thuiswedstrijd ivm veldwerkzaamheden in Soesterberg. Dus volgende week THUIS om 14.30u. Tot dan

Angié⚽️

Vianen-Patria 4-2
Wat een mooi zonnig weer was het vandaag !!!
Tenminste iets waar we de eerste helft nog van konden genieten. 
Vianen met veel snelheid voorin was veel gretiger en bij ons was het al 5 december. 
3 kadootjes ontving Vianen. Eigenlijk wel vier, maar laten we de eerste goal buiten beschouwing laten. 
De kado's waren zo groot dat Vianen geen moeite hoefde te doen.
Zet daar tegenover wat grote missers van onze spelers en je hebt een 3-0 ruststand. 
We moesten even nog door de zure appel bijten, want bij een corner keken alle verdedigers naar elkaar zodat de enige Vianen speler in een leeg goal kon scoren(4-0) Daarna was het wel Patria wat de klok sloeg...maar te laat. De 4-1 was een poeier van Mo belhaji. 
De 4-2 Was een prachtig schot van eigen helft(!!!) Van Griët. Deze zag dat de keeper iets te ver voor zijn goal stond en de trap was perfect (4-2) 
De laatste minuten werd er aangezet met grote kansen voor Kok en Galmo. Deze hadden geen geluk. 
Een terechte nederlaag. 
Achteraf stak de trainer de hand in eigen boezem ." Ik neem de verantwoording voor deze nederlaag. 
We hebben een wat oudere groep die ik veel vrijheid gaf. In speelwijze, w-up en taken. Dat is een inschattingsfout geweest want ze hebben bewezen dat ze er niet mee om kunnen gaan. 
Vanaf nu ga ik dat weer op de oude manier oppakken. 
Want op deze manier gaat dat niet goed" . 
Aldus trainer Coco Fares. 
We gaan het beleven. 
Volgende week thuis tegen koploper SVM. 
Tot dan.

Angié

Patria-VVJ 1-2 (1-2) ⚽️
Hoeveel pech kan je hebben....
Afgelopen zaterdag leek dat wel oneindig 15 Tot 20 kansen creëren en er maar 1 inschieten. 
Dit lijkt dan wel onkunde, maar dat was het absoluut niet. Het was gewoon zo'n dag dat alles tegen zat en een keeper die alle geluk van de wereld had. 
Het zij zo. 
Daarnaast een scheidsrechter die, na afloop toegaf een black out had. Het zij hem vergeven. 
Dit gebeurde bij een stand ban 1-1. 
Doelpunt Galmo. 
In een aanval zag de laatste man van VVJ een bal over hem heen vallen als een volleerd basketballer plukte hij de bal uit de lucht om hem snel te laten vallen. Iedereen zag het, de rode kaart was de enige oplossing. 
Hij floot om daarna doodleuk alleen een vrije trap te geven. Langs het veld werd gemopperd dat hij bang was voor het imago van VVJ, dat afgelopen wedstrijden tijdens en na de wedstrijd menig robbertje heeft uitgevochten met tegenstanders getuige de verhalen van Vliegdorp en Vianen. 
We zullen het nooit weten. 
Onze keeper was vorige week de held en vandaag helaas de schlemiel. 2 grove fouten leiden tot de doelpunten van de tegenstander. 
Dan de vele kansen waarbij de uit vorm zijnde Steenbeek zeer ongeluk was met welgeteld vier grote kansen, twee prachtige kopballen van man of the Match Adli die op onverklaarbare manier uit het doel gehouden werden, een niet te missen kans van Diop die het presteerde om op de doellijn de lat te raken en een boze trainer. Heel boos. 
Het ging niet om de gemiste kansen maar om een afspraak. 
Penalties zijn voor Galmo( deze trapt ze blind binnen) en als dan iemand anders de bal niet wil afstaan dan heb je een boze trainer. 
Geef elkaar weer een kusje en op naar volgende week. 
Uit naar Vianen. Tot dan

 

 

 

 

Angié

Outlook voor Android downloaden

 

 

 

 

HMS- Patria 0-2 (0-1)⚽️

IPEK, IPEK,IPEK,IPEK 🤾‍♂️
Als we in een stadion hadden gespeeld zou dit van de tribunes afkomen. Vandaag kwam het van het prachtige terras op de mooie accommodatie van HMS. ( wij moeten nog 1 jaar wachten)
Natuurlijk speelde Adli een geweldige wedstrijd tegen de beste speler van HMS, natuurlijk waren de passjes prachtig van Dirksen, natuurlijk werkten Akharouid, Madien, v Essen, Steenbeek en Baauw zich kapot voor het team, Natuurlijk vielen Ruijssenaars en Rebergen goed in en was Khalid Ouled Ahmed beslissend met zijn geweldige vrije trap.
Maar laten we eerlijk zijn, als Ipek niet zijn cruciale reddingen had bij 0-0 en 0-1 dan hadden we geen 3 punten kunnen pakken.
Continu was hij de winnaar in de 1 tegen 1 duels en bezorgde hij de keeperstrainer Robert Krist een geweldige glimlach op zijn gezicht. Dat Robert keepers beter maakt is nu wel duidelijk geworden. 
Hulde aan beiden.

Na deze lofzang nu de wedstrijd.
De eerste helft was na een zwak begin helemaal voor de blauwen uit Zeist met dien verstande dat er één probleem was. 
Dat verdoemde ronde speelding wilde maar niet in het doel rollen. Met twee grote kansen voor 'wervelwind Kaaouass', twee grote kansen voor Potlood, twee grote kansen voor Steenbeek en nog een paar voor Galmo moet trainer Fares wel zijn laatste haren uit zijn hoofd getrokken hebben. 
Gelukkig stond de verdediging aardig en was Ipek foutloos. Kort voor rust dan toch de bevrijdende treffer. 
Een handsbal in de 16 meter werd een koud kunstje voor onze topper op leeftijd Galmo.

De tweede helft was HMS optisch beter maar werd er weinig weg gegeven en als dat gebeurde was daar....u raadt het al onze reddende engel Ipek. 
Vooral Lennart Otten was van een veel hoger niveau dan waarop hij acteert. Dat laatste kunt u letterlijk nemen want acteren kon hij ook als de beste. 
Zo probeerde hij menigeen een kaart aan te naaien. Iets wat niet thuis hoort op een voetbalveld en hem ook onwaardig is. 
Foei Lennart, niet meer doen!!!
Op 25 minuten van het eind besloot trainer Fares risico te nemen om de geblesseerde Ouled Ahmed binnen de lijnen te brengen en achteraf pakte dat goed uit. 
De eerste beste vrije trap op 30 meter verdween in de bovenhoek. 
Inpakken en wegwezen deze 3 punten konden níet meer zoek raken. 
Wat een weelde 2 wedstrijden en 6 punten. Volgende week komt onze 'angstgegner' VVJ op bezoek. 
We zien u graag op 6 oktober om 14.30u . 
Tot dan ⚽️
Angié

 

Patria-Sec 4-2 (4-0)
Het was eindelijk zover, na vele weken oefenen om het echie. 
In de ochtend was het tweede al succesvol met een 4-2 overwinning tegen buurman Jonathan met drie doelpunten van topspits in wording en terugkeerde Jeffrey Klomp. 
Hier was het voor hem zo'n 15 jaar geleden ook begonnen. De vierde was ook voor de teruggekeerde Diop. Een goede start voor het tweede van Patria.
In de middag de hoofdmacht zonder de langdurig geblesseerden van Tuil en Sinaï. Daarnaast begon Dirksen uit voorzorg op de bank en was Griët bezig centjes te verdienen.
Tegenstander SEC had zich goed versterkt met een zestal spakenburgers die toch allemaal reserve hoofdklasse speelden. 
We gingen er goed voor zitten droog onder het afdakje van de kantine en sommige supporters binnen.
De eerste helft was genieten geblazen het powervoetbal van SEC werd door Patria gespeeld met prachtige aanvallen en goed samenspel. 
Steenbeek zette met een bekeken schuiver Patria op voorsprong, de prachtige voorzet van ' Potlood ' Belhadj was een eitje voor Galmo maar om een onbegrijpelijke reden werd deze afgekeurd. 
De scheids is de baas en dat zullen we altijd accepteren. 
Maar zoals we Galmo kennen was hij al snel over zijn teleurstelling heen en met een paar prachtige voetbewegingen naam hij wraak (2-0). 
Al snel nam Khalid het over met een prachtige sprint, de gegeven bal was perfect om de keeper heen en daar was de (3-0)
En nog net voor de rust deed aanvoerder van Essen er een duitje bij bam in het kruis (4-0).
Wat een weelde de spelers gingen onder luid applaus een kopje thee nuttigen. 
Ik heb zelf de thee gemaakt voor de spelers maar wat er door de trainer van SEC nog extra in de thee gedaan is is onbekend maar het werkte als doping. 
De aimabele Soesternaren kwamen met het schuim op de mond terug en waren niet te houden. 
Patria had de tweede helft niets meer te vertellen op een paar kleine kansen na. Het was te danken aan Kok, Adli en vooral Keeper Ipek dat het niet erger werd dan de terugkomst tot 4-2.
Vooral de redding met één hand uit de kruising was grandioos , de afgekeurde goal van Kok was terecht omdat Mimoun buitenspel stond. Galmo werd aan banden gelegd maar doordat de voorsprong groot was, kwam de overwinning niet in gevaar. 
We hebben geen kampioensploeg ( ookal zouden de supporters een feestje het einde van het jaar wel leuk vinden) maar hoger eindigen dan de negende plek van vorig jaar moet kunnen. 
Er wordt in ieder geval leuk gevoetbald. Volgende week naar het lastige HMS dat het in de beker erg goed heeft gedaan.

Op 6 oktober spelen we weer thuis. 
Tot dan!

Angié

 

 

Vandaag de eerste uitwedstrijd tegen Olympia'25. En helaas net als de vorige keer weer veel regen. Jammer want het lijkt wel of regen onze spelers blokkeert. De eerste helft kwamen we 2-0 achter. Na rust ging het snel en was het zo 5-1 voor de tegenstander. Maar toen werden onze spelers wakker. Helaas iets te laat maar uiteindelijk verloren we met 7-5 met wel een heel mooi afstands doelpunt van Brandon. Deze mag zeker wel even genoemd worden. De tegenstander wilde 'm al van ons overkopen. Nou echt niet hoor haha. Trots op alle jongens en dame natuurlijk en op naar de volgende wedstrijd! Deze is aanstaande zaterdag om 10.30 uur thuis tegen CJVV.

 

 

Patria- DVSA 3-4 (1-1)
Omdat er in de laatste bekerwedstrijd weinig eer te behalen ( Jonathan en Baarn vochten om de volgende ronde op 100 meter)viel, kregen wat mensen rust en werden er wat kleine dingen uitgeprobeerd. 
Het werd niet de wedstrijd van Galmo, die wel 3 goals had kunnen maken.
Maar wel de wedergeboorte van onze Najim Adli, met twee goals beloonde hij zichzelf voor een puike pot. 
Nees is back in town en hoe. 
De rustige mocroflavour is misschien wel de beste speler van Patria, alleen leken de blessures hem parten te spelen. 
Good old Galmo bewaart zijn goals meestal voor de competitie en zo nu ook. 
Wel versierde hij de penalty waar de 4-3 uit voortkwam.
Dit gebeurde al zonder Dirksen en Griët . 
Deze mannen werden in de rust uit voorzorg gewisseld. 
Later kwam de teruggekeerde Krijger uit Senegal onze Baba Diop ook binnen de lijnen. Frappant dat de oudjes Kok en Baauw lachend weer 90 minuten uitspeelden. 
Het zal wel aan de nieuwe generatie liggen die bij het minste of geringste bij Paula op de verzorgingstafel liggen. 
Kok en Baauw stropen hun mouwen op, spugen in hun handen en melden zich volgende week weer voor 90 min. thuis tegen SEC. 
Aanvang 14.30u . 
Tot dan⚽️

Angié

 

 

1e zaalwedstrijd van de dames; 0-2(0-1)⚽️

Eindelijk was het weer zover en mochten de dames ook weer zo goed als compleet het veld(zaal) in. 
Na een seizoen in de 1e klasse mee gedraaid te hebben nu toch weer terug naar de klasse waar we het wat fijner hebben want tjaa als je dan eindelijk mee mag draaien in de 1e klasse en je beste speelster raakt zwanger dan kan je de rest zelf wel invullen hè de 3e helft was het gezelligste! maaar..
Daardoor hebben wij nu wel de leukste liefste knapste en kleinste support(st)er die je maar kan hebben, ik weet zeker dat menig teams er jaloers op zullen zijn! 
Helaas was Esmi er vandaag niet bij maar de rest van de meiden wel, de 1e wedstrijd van Roos en gelijk ook nog scoren ook, Mariam die gebleseerd was maar toch weer haar best deed en de rest weer om haar heen liet voetballen👏
Het had wel 0- 10 kunnen staan in de 1e helft ( iedereen had een hoop kansen)
Het werd maar 0-1 voor de rust door een doelpunt van de kleinste speelster van ons team.
Maar ja wij passen ons graag aan aan de tegenstander want die meiden speelde hun 2e wedstrijd en hadden elkaar pas 4 keer ontmoet, ook wij moesten er weer even inkomen daar houden we het maar op!
De eerste 3 punten zijn binnen
Angié

 

 

 

patria-Jonathan 0-3 (0-1)⚽️
Zoals verwacht was het dit seizoen een goed versterkte Jonathan beter dan Patria. 
Vooral door de late vakantiegangers zijn onze jongens nog niet fit. 
Dit werd dan ook het grote verschil. Natuurlijk zijn vedettes van Tuil en Sinaï nog geblesseerd, van Essen een weekend weg, Akharouid naar de zoveelste bruiloft Ruijssenaars aan het werk maar Jonathan was gewoon een maatje te groot. 
Met dank aan Ipek bleef het bij rust 0-1. 
Hier ging balverlies vooraf van één van de middenvelders. Alles begint met fitheid en daar waar Patria nog, in de eerste helft via Ouled ben Ahmed, Galmo, Tewes en Kaaouass wat kansen kreeg was het in de tweede helft vooral tegenhouden. 
Een kans voor Steenbeek en Kok en wat hele kleine mogelijkheden voor anderen. 
Voor de rest was het Jonathan wat de klok sloeg. Jammer genoeg gleed Ipek, bij een terugspeelbal uit waardoor de 0-2 wel heel makkelijk viel. 
De 0-3 Was een geplaatste bal. 
De beste man van het veld was scheidsrechter Belkaraouia de man floot vandaag op een veld waar hij niet thuis hoort. Een dikke 9!!!
Helaas kunnen wij in onze competitie alleen maar dromen van zo'n topper. 
Volgende week komt DVSA op bezoek.
Aanvang 14.30u⚽️
Angié

 

 

 

 

 

 

 

 

Baarn-patria 2-0 (0-0)
Met nog 3 weken voor de competitiestart te gaan kon Patria 75 minuten goed mee met Baarn. 
Waar vorig seizoen nog kansloos verloren werd was het nu een gelijkopgaande strijd tot dat Galmo een grote kans om zeep hielp en de daaropvolgende counter tot een penalty werd gepromoveerd. 1-0. 
Tot dan was het stuivertje wisselen. 
Doordat men qua conditie wat achterloopt( er liepen helaas nog teveel vetrolletjes rond) besloot de trainer om vol druk te spelen, wetende dat dat niet altijd goed kan aflopen maar dan was er wel conditionele arbeid verricht. In de eerste helft waren er vooral kansen voor Hatim Kaouass.
Hatim was iets te druistig en miste het overzicht voor de goal. Wel zullen we veel plezier krijgen van deze van Saestum overgekomen rechtspoot. Vandaag werden Dirksen en Kok gespaard vanwege het kunstgras. Daartegenover stond een puike avond van Ipek. 
De man van -80 kg zweeft nu naar de hoeken en was Tot aan de penalty niet te kloppen. Oud-lid Diop was na 3 jaar afwezigheid terug. Roestig is tie nog wel. Hij leidde met een vervroegd 5 decemberkado de 2-0 in. 
En dat in de laatste fase waarin 1op 1 gespeeld werd. 
Een beetje olie en de messcherpe sliding zullen er weer zijn. Amerikaganger Tewes deed ook weer een helft mee. 
Al met al druppelen de jongens beetje voor beetje binnen. Nu nog de fitheid en de afstemming. 
Volgende week komt buurman Jonathan bekeren. De club waar het geldschip binnen is gevaren heeft zoveel nieuwe topaankopen binnen gehaald dat ze eigenlijk wel fluitend moeten winnen, maar weet u nog vorig seizoen??? Toen moesten ze billen knijpen bij een stand van 2-2 En een penalty voor Patria. 
Het was weldoener Galmo die de groenen een punt schonk door de penalty te missen. 
Hij verklaarde achteraf dat een goede buur veel meer waard is dan een verre vriend. Kijken of we volgende week het grote, rijke, machtige Jonathan een beetje pijn kunnen doen. David tegen Goliath . 
Zaterdag 8 september 14.30u. Tot dan.

Angié

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Austerlitz-Patria 6-1 (1-0)⚽️
Gelukkig waren de hamburgers tenminste lekker! 
Dat is het enige wat we overhielden aan het bezoek aan Austerlitz. 
Omdat wij ze na onze thuiswedstrijd getrakteerd hadden op een BBQ waren zij zo netjes om voor ons hamburgers te bakken. 
Ikzelf heb er twee op en ze smaakten heerlijk. Waarvoor onze Dank!!
Voor de bosbewoners van Austerlitz moeten ze drie keer zo lekker gesmaakt hebben, het leverde hen immers 3 punten op.

Ze moeten ook wel helemaal in de hemel zijn want dit seizoen waren ze heer en meester in de twee onderlinge duels. 
Zes punten tegen Patria. 
Dat was lang geleden, maar eerlijk is eerlijk. 
Dit jaar verdienden ze het.

Onder aanvoering van de Prinsjes en een stel Beekjes waren ze dit seizoen oppermachtig. 
Hopelijk gaan we het komend seizoen beter doen tegen hen.

Dan de wedstrijd...
Binnen no time stonden we alweer achter. 
Ik heb medelijden met onze trainer, hoe hij het ook neerzet, de kwaliteit is op dit moment zo laag dat het meestal 70 minuten nog een wedstrijd is en dan zakt het in elkaar. 
Zo ook vandaag, de eerste helft was verder een gezapig potje. 
In de rust een kleine wijziging en meteen had Patria de overhand een pass van Sinaï werd afgerond door "el Presidente Baauw" die uit armoede vandaag aanvaller was. 
Daarna een paar grote kansen vnl voor Sinaï. De uitstekende keeper of een beetje pech voorkwamen een voorsprong.

En dan komt het derde deel van de wedstrijd en zoals de afgelopen weken bewezen heeft Dldan gaat het mis en zo ook vandaag. 
De Prinsjes konden Prinsheerlijk hun gang gaan en zo liep het op tot 6-1. 
Ook vandaag duurde de wedstrijd weer te lang. 
Voor de laatste wedstrijd tegen Bunnik heeft El presidente een mail klaar voor de KNVB. 
De strekking van de mail is MOGEN WE AUB 70 MINUTEN VOETBALLEN.
Het antwoord is helaas al bekend . 
Tot dan⚽️
Angié

 

 

 

 

 

Patria - Oso 2-0⚽️
0so-Patria 12-3⚽️

In het tweeluik tegen de baltovenaars van Oso van 10 en 12 mei was de hersteltijd maar een dag. 
Dit was te weinig voor het vechtvoetbal van Patria. 
Tel daarbij de jongens die na donderdag niet beschikbaar waren voor de zaterdag en daar komt dan op zaterdag de grote nederlaag uit. 
Op zaterdag waren helaas maar een stuk of vijf eerste elftalspelers beschikbaar plus de korte hersteltijd. 
Allereerst moet gezegd worden dat ook donderdag Oso beter was alleen lukte het scoren niet. 
Roy Sinaï en Toni Tewes lukte het wel 2-0 voor rust was meteen de eindstand. 
Zaterdag ging de eerste helft ook nog wel waarbij men zelfs bijhield tot 4-3 galmo 2 en Ruben Rebergen 1🙈. Daarna was de koek op en liep Oso uit. 
Het laatste half uur was de koek op en was het hopen op genade van Oso. 
Zij wilden echter wraak voor de geleden nederlaag en hielden het tempo erg hoog waardoor het wel heel erg snel ging. 
Wel respect dat Wesam, Wesley, Joey, Ruben, Mo, Jessie het eerste wilden helpen en zich het snot voor de ogen hebben gewerkt ondanks eigen spelers belangrijkere dingen te doen hadden 
Hulde aan deze strijders. 
Volgende week gaan we gezellig bbqen bij Austerlitz. 
Tot dan⚽️

 

 

 

 

 

 

 

 

Patria-Austerlitz 0-2 (0-0)
Een veel beter Austerlitz heeft een zwaar gehavend Patria lang in leven gelaten. Met nog 20 minuten te gaan stond het nog 0-0.
  Daarvoor hadden Galmo en Nick " the legend" van Ijzendoorn twee levensgrote kansen om Patria op voorsprong te brengen.
  De sterke doelman en gejaagdheid voorkwam een voorsprong. Vlak daarna was het wel raak aan de andere kant. Austerlitz kwam op voorsprong na een inschattingsfout van Ipek.
Kort daarna was een volgende cou...nter en was de wedstrijd op slot (0-2)
Vooraf was het een drukte van jewelste , niet voor de bbq die na afloop plaats zou vinden.
Nee, om iedereen fit te krijgen dit lukte helaas maar gedeeltelijk. 9 man waren niet beschikbaar. Sinaï, Adli, Westerling, Loukili, Dirksen, Steenbeek, Ruijssenaars, kok en v.Tuil waren om verschillende redenen niet inzetbaar. Galmo van Esssen en v Lienden waren ziek en moesten met pillen in de billen het veld op, V. Lienden was na 60 minuten uitgeput.
Galmo en v Essen speelde hem uit op karakter. Het was niet de oude Galmo. Dit was ook te zien in één van de weinige aanvallen.
Alleen op de keeper afgaand  verprutste hij de levensgrote kans.
Een Galmo in goede doen zou zo'n kans met de ogen dicht nog maken.

Dat de relatie tussen de beide clubs al jaren erg goed is bewees het feest na afloop.
Geheel Austerlitz bleef lekker mee eten op de bbq en dat ze kunnen feesten bewezen ze er na.
Ze waren niet uit de kantine te slaan.
Er wordt gezegd dat ze een dag later nog hun overwinning aan het vieren zijn in de Patriakantine.
  Het is jullie van harte gegund.

 

 

 

Patria -VOP 1-4 (1-0)
1-4 verliezen en toch applaus krijgen van de eigen supporters.
Ja, dat kan alleen bij Patria.
Hoogvlieger VOP had het 60 minuten moeilijk tegen de krachtpatsers van Patria.
Op dat moment stond het nog 1-0.
Daarna was het snel 1-2.
Toen Patria het laatste kwartier 1 op 1 ging spelen lachten de leuke gasten in hun vuistje.
Via hun snelle 'rocketspitsen' counterden ze naar de verdiende 1-4.

Vooraf was het puzzelen om elf man op de been te krijgen. Blessures, vakantiegangers, werkers en een tweede dat tegelijkertijd moest aantreden.
Met pijn en moeite hadden beide teams 13 man.

Vooraf was de verwachting dat er een grote afstraffing zou komen maar Patria was ouderwets Patria.
Voetballen op karakter en wetende dat de tegenstander beter zou zijn. Met Ruben Rebergen en Jessie v Lienden stonden er twee verrassende tweede elftal spelers in de basis. Een half fitte Roy v Essen ging het ook toch maar proberen.
Hij hield het toch zo'n 70 minuten vol.
Ook stond 'lachebekje' Akharouid in de basis. Alleskunner Vincent Rebergen mocht vandaag voorstopper spelen.
Waar heeft hij nog niet gespeeld.
Volgens insiders gaat hij deze week keepershandschoenen kopen.
Oma Wally was supertrots om haar twee kleinkinderen samen te kunnen zien. Normaal kost het haar een hele dag.
Nu kon ze in de ochtend lekker boodschappen doen.

Vanaf minuut 1 was er een cultuurschok. De combinerende gasten tegen de middenveld overslaande gastheren. Hierin speelde v. Lienden een belangrijke rol, met doorkoppen en vasthouden van de bal wist hij menig VOPPER te foppen.
Al vrij snel kwam uit zo'n aanval de goal van sluwe vos Galmo.
Wat volgde was een Patria wat op het scherp van de snede speelt en dat zonder kaarten. Dit ouderwetse Patria streed voor elke meter en ging dan ook verdiend de rust in met een voorsprong .
Na rust had Patria de beste kansen op 2-0 . Op een prachtige voorzet van Galmo ( met links) kon Steenbeek vrij inkoppen.
Helaas kennen wij Ricardo als de man die alleen moeilijke kansen maakt.
U moet hem eens vragen naar de kans van de heenwedstrijd tegen SEC.
De kans voor Toni Tewes was misschien nog wel groter.
Alleen voor de keeper gezet kon hij de hoek uitkiezen. Hij koos echter de hoek die de keeper ook uitkoos. Er is bij het eerste maar één man die alles fout mag doen en er nooit op aangekeken zal worden en dat is TONI TEWES. Altijd hard werkend en nooit zeurend.
Dit is hem dan ook vergeven. Vermeld moet worden dat de gebroeders Rebergen een superpot hebben gespeeld.
Volgende week zal Ruben dan ook mogen aantreden tegen zijn tweede lievelingsclub Austerlitz.
Nogmaals deze wordt bij Patria gespeeld om 14.00uur en niet zoals overal staat bij Austerlitz.
Het laatste gedeelte van de pot heb ik al beschreven.
Tot slot moet gezegd worden dat VOP echt tot de leukste tegenstanders gerekend mag worden.
De naam Voor Ons Plezier is hen op het lijf geschreven.
Volgende week de derby THUIS tegen Austerlitz met na afloop een bbq en muziek. Aanvang 14.00u .
Tot dan.

Angié,⚽️

 

 

 

 

 

 

Baarn- Patria 3-0 (3-0)⚽️

Als je nergens meer om speelt dan worden potjes zapiger en geniet je meer van anderen dingen zoals de zon. Vandaag was het niet anders.
Baarn wat nog meedoet in de derde periode stond wel op scherp en hoe , de eerste 20 minuten werd Patria dolgedraaid. Natuurlijk was er een kilometerlange lijst van afwezigen maar dat geldt voor alle kleine clubs en daarom was het binnen no time al 2-0.
Vooral de tweede goal was om te huilen bij een voorzet stonden ...3 verdedigers naar elkaar te kijken hoe de spits rustig binnen kopte.
De voorhoede van Baarn heeft nooit zo'n makkelijke eerste 20 minuten gehad. Natuurlijk waren ze rap en hadden ze voetbaltechnisch meer bagage, maar deze lieve studenten (want Baarn is een quasi studentenclub) hadden wel aangepakt mogen worden.
Dit gebeurde niet en dus stond het 2-0. Een boze trainer verder en de wereld stond op zijn kop. Twee wijzigingen in het veld en Patria beheerste de eerste helft.
Baarn bleef wel gevaarlijk via de counter. Grote kansen voor Adli, Galmo, Dirksen en Tewes hadden geen effect.
En dan zul je net zien een terugspeelbal op Ipek een jagende spits en meteen paniek.
Bal tegen de spits en wedstrijd gespeeld (3-0).
In de tweede helft was de fut er wel uit.
Een grote kans voor Doudouh en dat was
het. Was iedereen onder de maat. Nee !!!! Aanvoerder v Essen en Dirksen speelden een puike pot. Daarnaast herstelde Ipek zich erg goed in de tweede helft.
We moeten nog 6 wedstrijden en zo worden
het wel hele zure wedstrijden.
Volgende week hoogvlieger VOP en daarna een omgedraaide derby tegen Austerlitz.
Zet in uw agenda 28 april THUIS tegen Austerlitz ipv uit.
Tot dan

Angié

 

 

 

 

 

Vandaag moesten we met onze JG1 tegen de koploper Olympia'25. Het beloofde een spannende pot te worden. Erich de leider van Olympia was er al vroeg met een aantal spelers maar gelukkig hebben we tegenwoordig een leuke voetbaltafel, airhockey tafel en pooltafel waardoor ze zich alvast konden vermaken. Ons team was de eerste helft niet echt in goede doen en kwam meteen al met een vervelende eigen goal (bal die van richting veranderde) op achterstand . De eerste helft kwamen we ...0-4 achter. Na de rust gingen ze vol goede moed het veld in. Uiteindelijk werd het 4-6 met wel 4 doelpunten van Brandon. Helaas duurde de wedstrijd net iets tekort want we waren goed aan het terugkomen maar helaas kunnen we ook niet altijd winnen. Wel trots op het team. De tegenstander vond het zo'n leuke wedstrijd dat ze graag aan het einde van het seizoen nog een keer een oefenpotje willen spelen. Berry, bedankt voor het fluiten!

 

 

 

 

 

Patria-Sec 3-2 (0-2)

Patria, wat de laatste weken in een dipje zat had vandaag de hulp van de scheidsrechter nodig om 3 punten bij te mogen schrijven.
De hele kantine had het erover.
Laten we bij het begin beginnen. ...
Mooi weer, leuke tegenstander met twee leuke trainers (wel anders dan die kwal van Hees). Deze Roberto en Cor waren hun belofte nagekomen en namen haring en paling mee voor onze trainer.
Vanaf minuut 1 was het SEC wat recht had op de overwinning. Met een razendsnelle spits en een ervaren jongen eromheen
Had onze verdediging te veel problemen. Twee kansen verder stond het 0-2 en terecht. Galmo miste nog een penalty. Met Doudouh voor Baauw ging Patria meteen 1 op 1 spelen. Toch duurde het lang voordat we dichterbij kwamen. Dit had ook te maken met het feit dat de scheidsrechter 'blauw' bloed ingespoten kreeg. Een prachtige vrije bal van Sinaï betekende vertrouwen (2-1)en onder aanvoering van Steenbeek ging de beuk erin. De kansen volgden elkaar op en de scheidsrechter ging warriger fluiten. Maar wel steeds meer in voordeel van blauw . Tussendoor redde Ipek cruciaal met de voet in een één op één situatie.
Ruben Rebergen en Dirksen kwamen nog binnen de lijnen en het werd pompen of verzuipen. Sharlo nam een mooie vrije bal die de naar voren gedirigeerde Kok op maat bediende (2-2). De beer was los en SEC snakte naar het einde.
Onderweg was de klok van de scheidsrechter stil komen te staan . Ver , heel ver in de blessuretijd.
Wist Galmo met een magistrale voetbeweging de bal over de keeper te krijgen. 3-2 en u raadt het al ....de scheidsrechter floot vrij snel daarna af.
Eerlijk is eerlijk maar Patria had recht op maximaal 1 punt.
Excuus SEC , maar wij hebben deze man niet aangewezen .

 

 

 

 

 

BZC '13-Patria 6-1 (4-0)⚽️

Voorjaarsmoeheid

Veel mensen worden in het voorjaar bekropen door een gevoel van lusteloosheid.
Ze zijn doorlopend moe en hebben nergens zin in. Hoewel dit verschijnsel het onderwerp is geweest van talloze onderzoeken, hebben wetenschappers nog geen echte verklaring voor voorjaarsmoeheid gevonden.
Wel zijn er aanwijzingen dat deze klacht wordt veroorzaakt door gebrek aan vitamine C en vitamine D. Het tekort aan vitamine D ontstaat door onvoldoende zon tijdens de wintermaanden.
Onder invloed van de zon maakt het lichaam immers zelf vitamine D aan.

Recept bij -> Voorjaarsmoeheid

Vitamines
Vitamine C en vitamine D: tekorten kunnen voorjaarsmoeheid veroorzaken.
Vitamine B complex: zet de vetten, koolhydraten en eiwitten in onze voeding om in bio energie. Bovendien versterkt deze groep van vitamines het zenuwstelsel en verhogen zij de weerstand van het lichaam tegen stress.

Mineralen
Magnesium: verhoogt de weerstand tegen stress, spanningen en depressie. Deze negatieve gemoedstoestanden verspillen veel energie in het lichaam. Voorts is magnesium betrokken bij het vrijmaken van bio energie uit onze voeding.
Mangaan: is betrokken bij het vrijmaken van energie uit de cellen. Onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan mangaan in het lichaam kan leiden tot geestelijke en lichamelijk vermoeidheid.
Molybdeen: speelt een rol bij de omzetting van vetten en koolhydraten in lichaamsenergie.
IJzer: een tekort kan tot vermoeidheid leiden.

  Aminozuren
Aspargine: vergroot het uithoudingsvermogen.
Glutaminezuur: is samen met glucose de belangrijkste brandstof voor de hersenen.
Isoleucine: produceert bepaalde biochemische stoffen die nodig zijn voor de energieproductie van de spieren.
Methionine: gaat vermoeidheid tegen.
Taurine: bevordert de omzetting van glycogeen in glucose in de spieren en de hersenen. Dit zorgt voor meer lichamelijke en geestelijke energie.

Kruiden
Alfalfa: bevat veel vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen en wordt aanbevolen om de lichamelijke en geestelijke prestaties te verhogen.
Ginseng: is één van de meest bekende prestatieverhogende middelen.
Tarwegras: verbetert de energiehuishouding van het lichaam.

Overige
Biergist: is rijk aan vitamines en mineralen die betrokken zijn bij de energieproductie in het lichaam.
Chlorella: geeft extra energie en verdrijft vermoeidheid.
Koninginnegelei: is een goed middel om lichamelijke en geestelijke vermoeidheid te verdrijven.
Oesterextract: is een krachtige energiegever.
Co enzym Q10: is nauw betrokken bij de energieproductie in alle cellen van het lichaam.
Spirulina: maakt fit, helpt tegen vermoeidheid .

U zult wel denken dat Angela gek geworden is maar ik beschrijf alleen de toestand van ons elftal en eventuele middelen daarvoor.

Ze waren vandaag niet vooruit te branden . Dit op Marcel Kok na. Deze stopper op leeftijd was de enige voldoende.
We lopen al niet over van kwaliteit maar als de voorjaarsmoeheid zo diep in het elftal zit, dan is er geen redden aan.
Binnen 25 minuten stond het al 3-0. Was de thuisploeg nou zo goed? Nee, Patria was gewoon heel matig. Net voor rust werd het zelfs 4-0. De thuisploeg ging verbaasd de rust in? Was dit nou dat lastige Patria van de uitwedstrijd!!!!

Na de rust was het binnen een minuut al 5-0. Daarna kreeg Patria de meest onwaarschijnlijke kansen maar Ruijssenaars (2 ), Adli, Akharouid, Tewes, Galmo (2), Sinaï en van Lienden konden het net niet laten bollen.
Het was zo erg dat mijn hond ze zelfs gemaakt had.
Deze trok zo hard aan zijn riempje en haalde met zijn bekje de autosleutels uit mijn jaszak. Dan weet u wel hoe laat het was.
Van horen zeggen hoorde ik dat Rebergen de 5-1 binnenkopte en dat de thuisploeg afsloot met de 6-1 terecht de 3punten bij mocht bijschrijven. Zo makkelijk hebben ze ze nooit gehad.
Laten we het houden op een collectieve off day en de lente is net begonnen.
Volgende week komt SEC op bezoek en als het goed is hebben we dan Haring en Paling van hun trainer.
Tot dan

 

 

 

 

 Vandaag hadden we maar liefst 12 spelers die het op wilde nemen tegen DVSU, het team dat met ons op een gedeelde 3e plaats staat. Zelfs de ouders en begeleiders hadden er zin in want ik denk dat we wel met 7 auto's waren. Top hoor! En oh wat was het een spannende wedstrijd. Nadja mocht eindelijk aanvoerster zijn en wat een pech dat we uitgerekend vandaag geen aanvoerdersband hadden maar gelukkig schijnt de vader van Jacco er nog een paar op voorraad  te hebben. Na een achters...tand kwam onze gouden wissel Brandon in actie die direct een doelpunt scoorde om ons terug in de wedstrijd te brengen. Wat een voorhoede hebben we toch met Sakina, Brandon en Mikal. Luc, Michael en Kaye die maar blijven gaan op het middenveld. Wat is die Kaye toch gegroeid met zijn voetbalkwaliteiten, zelfs de grote jongens heeft hij onder de duim. Luc die wel een heel apart doelpunt mocht meepakken 😉. Elian eindelijk weer terug na lang weg geweest, Gert Jan gelukkig weer helemaal beter en dan hebben we natuurlijk onze keeper Kelvin die de 2de helft lekker ging voetballen. Natuurlijk hebben we dan onze achterhoede met aanvoerster Nadja, Giovanni en Jacco. Onze aanvoerster had ook weer de pech dat ze een bal in haar gezicht kreeg maar dat mocht uiteindelijk de pret niet drukken. Want met een 5-3 achterstand werd het uiteindelijk nog 5-6 voor ons met wel een paar hele mooie doelpunten. Echt een top prestatie en ik ben super trots op jullie!

 

 

 

 

 

 

 

 

Patria-Hees 1-5 (0-2)
Hees, samen met FZO, DE Kampioenskandidaat, was vandaag te gast.
WAT EEN PRACHTCLUB, WAT EEN PRACHTELFTAL, WAT EEN PRACHTIGE SUPPORTERS.
Jullie kennen mij als een positieve schrijfster. Dit wordt tot mijn spijt de eerste keer dat ik iets negatiefs ga zeggen. Er was helaas één dissonant bij Hees. Hun TRAINER. Wat een nare man. Continu aan het zuigen en opruien en zo vol van zichzelf. Het was zo erg dat onze nestor Jim Sinaï tegengehouden moest worden. Hij past zo niet bij het gezellige en ambitieuse HEES.
Uit bij Hees was hij ook al niet te genieten.
Gelukkig blijven trainers niet lang bij clubs, laten we hopen dat het ook voor hem geldt.
Dan nu de wedstrijd.
Het was Hees wat de klok sloeg, nu kennen wij onze plek ook wel en was het zeker geen schande dat het met de rust 0-2 stond maar de manier waarop was jammer.
Tot aan minuut 35 was er niets aan de hand maar twee kapitale fouten later stond de ruststand op het (denkbeeldige) bord.
Tussendoor hadden we wat kleine kansen gehad maar Hees was de betere.   
En met wat meer geluk aan hun kant had het ook 0-4 kunnen zijn.
Een afgekeurde goal van Tewes was het hoogte punt aan de zijde van Patria. Daarnaast had Nees Adli zich makkelijk kunnen laten vallen na een charge in het strafschopgebied, maar wij kennen Nees als een sportieve jongen en dus deed hij dat dan ook niet.
Onze doelpuntenmachine!!
Galmo zat vandaag in het broekzakje van de robuuste voorstopper.
De boog kan ook niet altijd gespannen zijn en zo plaatsten we onze 'overjarige' vedette na afloop in zijn scootmobiel en halen we hem natuurlijk volgend weekend weer uit de mottenballen.
Sharlo kent mijn schrijfstijl, dus hij weet ook dat ik overal de draak mee steek.
Bij 0-2 werd er niet veel veranderd.
Voorzitter Baauw hield het niet meer, de opgelopen blessure tegen Eemnes werd hem fataal. Voor hem kwam Jessie van Lienden.  
Ook de tweede helft was het balbezit voor onze gasten. Onze kansen zouden nog wel komen en open huis spelen kan later altijd nog. De kansjes kwamen ook wel en zeker bij het naar de grond trekken van Jessie van Lienden, schreeuwde iedereen moord en brand maar de piepjonge scheidsrechter wilde niet meewerken.
Met een brede glimlach keek hij weg. Deze talentvolle fluitist had alleen de laatste 20 minuten wat moeite.
Gekscherend werd er in de kantine gezegd dat hij normaal ook maar 2 keer 35 minuten fluit. Maar eerlijk is eerlijk dit beste man(netje) komt er wel. En zoals onze trainer vaak gelijk krijgt kwam ook onze kans.
Met een geweldige omhaal scoorde 'Rebel' Doudouh de 1-2.
Het wordt een hels karwei voor de jury om de prijs van “ mooiste goal van het seizoen” te kiezen.
Ik herinner me de goal van Galmo tegen VOP, maar vandaag had Mo Iniesta in de ochtend bij het tweede al een beauty gescoord en dan nu deze.
Ik wens de jury alle succes toe, ik zou niet in hun schoenen willen staan.

Na deze aansluitingstreffer gingen we er goed voor zitten.
Roy Sinaï werd meteen de w-up ingestuurd en de laatste 20 minuten konden we nog van alles verwachten.
Helaas werd het een koude douche. Alleskunner Adli (op welke plek heeft hij niet gespeeld) was net te laat op de achterlijn.... Penalty en de 1-3, en binnen 5 minuten  was het over en sluiten.
Killer Sinaï ging weer zitten en twee fouten later was het zelfs 1-5. Je kan slim spelen en geduldig zijn, maar uiteindelijk overwint kwaliteit.
Een negatieve hoofdrol was er nog voor Doudouh.
Bij een kansloze stand pakte hij nog zijn tweede geel. Inpakken en wegwezen.
Links en rechts werd er gezegd dat FZO op 2-2 stond. Dat zou een superuitslag zijn voor Hees.
Nadat het eindsignaal geklonken had bleken de buurtjes aan het langste eind (2-3 winst) getrokken te hebben...
Gniffelend riep een enkeling in de kantine " lekker voor die trainer van Hees" !!!!
Jammer maar zo is de de voetballerij.
Moge de beste kampioen worden

Sportieve Groet,
Angié

 

 

 

 

 

Eemnes-ZSC Patria 2-3 (0-1)⚽️

Natuurlijk waren de 2 goals van Galmo weer belangrijk en zeker de beslissende van Adli. Galmo, Westerling (geblesseerd), Sinaï, v Tuil ( geblesseerd), Kok (geblesseerd).
Steenbeek en van Essen zijn vaak de mensen die veel waardering krijgen maar zeker de zogenaamde teamspelers maken het mogelijk dat deze jongens kunnen excelleren.
Zo vandaag ook!

Het werd de wedstrijd van het team PATRIA tegen de individualisten van Eemnes.
Als je de wedstrijd grofweg analyseert stormde Eemnes de eerste 10 minuten en was het teamspeler 1 Ipek die de ploeg overeind hield.
Deze lieve goedzak ontwikkelt zich tot een fenomeen. Met de week keept hij sterker en de supportersharten had hij vorige week al tegen Eemboys veroverd maar vandaag deed hij dit opnieuw.
Het schijnt dat hij alleen maar wil voetballen tegen clubs met de letters EEM...in hun naam.
Als Ipek soms verslagen was, was daar teamspeler nummer 2 Boogie die zelfs een bal van de doellijn haalde. Deze ADHDkid heeft wel eens moeite met tactiek maar speelt altijd met zijn hart, dit deed hij vandaag ook en zelfs met een blessure opgelopen in de eerste helft wilde hij niet van opgeven weten.

De prachtige 0-1 van Galmo na een weergaloze pass van Sinaï kantelde de wedstrijd. De rest van de eerste helft was Patria de gevaarlijkere.
Dit kwam vooral doordat teamspeler 3 Tewes en teamspeler 4 Rebergen zo goed druk zetten dat Eemnes er niet uitkwam. Dit leidde tot kansen voor Sinaï, Steenbeek en Galmo.

Bezige bijen Tewes en Rebergen hebben bij de KNVB aangevraagd om de wedstrijden te verlengen naar 120 speelminuten. Het is zelfs zo erg dat ze na afloop vaak samen nog een half uur gaan rennen.

Vandaag kwam Eemnes 6 twee spelers tekort en met toestemming van de tegenstander speelden ze ook met hen mee. Deze nimmer zeurende bikkels schijnen de sleutel van het licht gekregen te hebben van het bestuur van Eemnes en zij speelde nog een 1 tegen 1 partij die zaterdagnacht om 00.00u was geeindigen.

Teamspeler 5 had het vandaag al gauw gezien. Na 60 minuten vond 'El Presidente' Baauw het wel welletjes.
De opspelende hamstring werd hem te veel. Met een colaatje in de hand, langs het veld, zag hij dat het goed zat. Joey Tukker verving hem verdienstelijk.
In de tweede helft was het Eemnes dat aandrong. Een door de wind gedragen bal verraste Ipek.
Luttele minuten later was de voorsprong weer daar. Galmo - Sinaï -Galmo - flits (1-2).
De aimabele Eemnessers (?) Zetten weer aan maar onder leiding van teamspeler 6 Dirksen gaf de verdediging geen krimp. Deze ' John Terry ' look a like coacht en stuurt alsof ie nooit is weggeweest.
In een counter was het toch Eemnes dat de 2-2 forceerde.
De thuisploeg rook bloed en ging alles op alles zetten.
Dirksen werd vervangen voor de kopsterke teamspeler 7 Jessie v. Lienden.
Deze 'supersub' is een Patriaman puur sang. Je kan hem altijd bellen voor de club Voorin of achterin.
Voor 90 minuten of voor 30 seconden. Altijd bereid om het team te helpen.

Omdat Eemnes ging pompen ging Patria met 5 verdedigers spelen . Centraal achterin kwamen Sinaï, v lienden en Steenbeek. Drie reuzen. En zo werd de angel uit Eemnes getrokken.
Adli mocht naar voren en laat dat nu de man zijn die in een counter de beslissende goal maakte 2-3. Het TEAM wint altijd van ( misschien) de betere individualisten. Ondanks de kou was de instelling hartverwarmend.
Volgende week komt kampioenskandidaat Hees naar Zeist.
Normaliter zijn zij een paar maatjes te groot voor ons.
Dus niets te verliezen.
Tot dan

 

 

 

 

 

 

 

Patria-Eemboys 1-1 (0-0)⚽️

Als in de wedstrijd je beste man je keeper is, dan weten jullie wel hoe laat het is hè?
Keeper nummer 5 Ipek was vandaag grandioos, nu weten insiders dat hij een half jaar geleden bijna 200 kg woog en nu de helft, dat hij altijd al aardig goed kon keepen maar dat de kilo's in de weg zaten. Vandaag pakte hij het punt eigenhandig voor onze blauwen!
Verdienden de andere blauwen uit Baarn meer dan de onzen???...
Jazeker.
Als er een winnaar had moeten komen was dat Eemboys. Gelukkig hadden wij twee dingen GELUK & IPEK.
Laten we wel wezen,
Het had 0-3 moeten zijn. Vooral de 1 tegen 1 waarop Ipek katachtig redde was cruciaal.
De eerste helft zette Patria er welgeteld 1 kans tegenover van Ricardo Steenbeek waar het aan lag was wel duidelijk. Met blessures van Kok en van Tuil was het hart van de verdediging afwezig.
Boezemvrienden Dirksen en Adli moesten hen vervangen geflankeerd door Rebergen en Loukili was het even zoeken achterin.
In de contractverlenging van onze trainer stond dat onze voorzitter dan wel op het middenveld moest spelen en zie daar onze (uit nood geboren) middenvelder.
Deze 'oldtimer' speelde verdienstelijk.
Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer met een uitmuntende doelman aan onze zijde.
En dan gebeurt er altijd wat er gebeurt als jezelf niet scoort. Donkere 'parel ' Galmo maakt in een flits de 1-0
Er was daarna niets aan de hand.
Eemboys viel aan en Ipek pakte alles. Als er vandaag scouts langs het veld gestaan hadden, dan zijn we hem kwijt. Tussendoor viel Sinaï in voor de geblesseerde Dirksen. 3 jaar blessureleed en meteen was er weer schrik. Gelukkig viel het mee. Dan de 70ste min. De overijverige Doudouh had al een kaart en probeerde met een wanhoopsdaad een bal in te houden. Hij vergat echter dat er ook nog een speler tussen zat tweede geel en douchen maar.
Toen was het hek van de dam.
Luttele minuten later was het zover en natuurlijk verdiend.
Daarna was het billen knijpen en toen de scheidsrechter affloot gingen de handjes de lucht in.
Vandaag was het een gestolen punt maar die voelen ook wel eens lekker.
Volgende week uit naar Eemnes en dan komt Hees.

Tot dan
Angié

 

 

 

Patria-Bunnik 1-4 (0-2)⚽️

Derby nummer 3 vandaag was weer lastig. Daar waar de tussenstanden in de derbys tegen FZO ( 3 gewonnen 2 verloren en 1 gelijk), Vliegdorp en Austerlitz ( beiden 2 gewonnen en 0 verloren)er allemaal netjes in ons voordeel uitkwamen was angstgegner Bunnik in de twee eerdere ontmoetingen veruit de winnaar.
Twee keer verlies en vandaag was het ook weer niet anders..... om moedeloos van te worden 😉
Nou dat ook weer niet, maar hoe doen de koorknaapjes ui...t Bunnik dat.
Laten we wel wezen. ...Deze ideale schoonzonen met perfecte kapsels ( op de reserve keeper na) en dito smoelwerkjes (En als vrouw heb ik er wel verstand van) lukt het elke keer om lachend naar huis te gaan en veelal terecht.
Deze keer was ook niet anders laten we het erop houden dat knappe mensen nou eenmaal ( wetenschappelijk onderzocht) succesvoller zijn en verder komen in het leven.
Het blijft een vreemd verschijnsel wat wij, vrouwen, meer moeten onderzoeken en ik stel voor met de lippen....

Dan de wedstrijd;
Keeper nummer 5 mocht het vandaag proberen en Ipek deed het op één foutje na goed. 'Iron man' Westerling geblesseerd, Roy Sinaï als wissel (speler) voor nood , Vincent Rebergen werken, Marcel Kok ziek, Michiel van Tuil ouderdomsverschijnselen en Adnan Doudouh geschorst.
Iedereen dacht afgelasten dan maar.
Om het teamuitje geen gevaar te laten lopen werd besloten toch maar te spelen. Een ietwat hard veld werd goed bevonden door de scheidsrechter uit Suriname.
Per direct wordt zijn paspoort gevorderd, want welke Surinamer gaat in zo'n kou fluiten.
De beste man floot een perfecte pot, vanaf heden wordt er in Suriname alleen bij min 2 gevoetbald.
Het tegenhouden duurde 35 min. Daartegenover twee goede kansen voor ons waarbij Galmo een keer de paal raakte.
De 0-2 viel net voor rust. Dat was erg jammer want de trainer wilde in de rust aanpassen.

In de tweede helft gingen de kopsterke van Lienden en Steenbeek voorin spelen en daar kort achter Galmo. Optisch was Patria beter maar de koorknaapjes uit Bunnik counterden naar hartelust en lachten zich scheel.
Toch hadden de supporters een goed gevoel over de tweede helft.
Bij 0-4 spaarde de trainer Kevin Dirksen en Nees Adli. Voor hen kwamen Roy Sinaï en debutant Milan van Wijnbergen. Roy liet nog zien dat keepen uit nood geboren is en maakte de 1-4.
Daarna zagen we een andere kant van de ideale schoonzonen uit Bunnik.
Wat kunnen ze drinken. Zelfs op dat gebied werden we ingemaakt door de Bunnikside.
Volgende week nog een topper OSO komt dan op bezoek.
Deze week heeft de club spectaculair nieuws. Houdt onze Facebook in de gaten want we komen met uniek nieuws voor de voetballerij .

Tot dan
Angié

 

 

 

 

 

FZO- Patria 3-0 (0-0)⚽️
Derby twee na Vliegdorp zou een stukje lastiger worden.
Als supporter ga je er naar toe met niet zulke hoge verwachtingen.
Maar voor mij was het extra speciaal, dit omdat mijn mannetje ( Kevin Dirksen) na jaren blessureleed weer een basisplaats had. ...

Dan de wedstrijd.⚽️
Trainer Fares had 3 scenario's bedacht. Verdedigend starten en bij voorsprong zo blijven staan, bij kleine achterstand of brilstand(0-0)het laatste kwartier volle bak naar voren en bij een grotere achterstand de benen sparen en uitspelen.

Twee situaties waren vandaag cruciaal.
De grote gemiste kans in de eerste helft (scenario 1) en het gedrag van Ernst-jan van 't Hoenderdaal, deze ietwat overijverige keeper kan niet tegen onrecht en liet zich verbaal gaan tegenover de de scheidsrechter bij een gegeven penalty in de tweede helft.
De één zegt hands en de ander zegt van niet maar er is maar één man die bepaalt en dat heb je te respecteren.
De rode kaart koste Patria helaas de wedstrijd.
Met elf man was het al lastig en met tien onbegonnen werk. Wel complimenten voor de mannen die niet hun koppie's hebben laten hangen met z'n10e!!
De 2-0 viel al snel bij de debuterende Jordy v Wijnbergen.
Onze 'Witte ' was ook kansloos op een grote fout vlak erna 3-0, en de wedstrijd was gespeeld.
Zodoende werd scenario 3 op tafel gegooid en werd het uitspelen.
Maar wat was het leuk geworden als Kok de hele grote kans in de eerste helft benut had. Maar eerlijk is eerlijk FZO heeft verdiend gewonnen.
Buurtjes gefeliciteerd en succes in de derde klasse, vergeet ons niet uit te nodigen voor het kampioensfeest.
Volgende week komt Bunnik naar Zeist. Kijken of keeper nummer 6 het doel schoon kan houden.
Tot dan

Angié

 

 

 

Trots op de jongens. Wat een spannende wedstrijd. 8-9 gewonnen van Only Friends. Met een super duo Mikal en Brandon voorin. Kaye (na lange tijd weer aanwezig bij een wedstrijd) die een topwedstrijd speelde. Giovanni als aanvoerder, Jacco die in het begin nog even wakker moest worden als laatste man, Luc die weer overal te vinden was en Kelvin die weer wat prachtige reddingen had hebben ze allemaal gestreden als leeuwen!

 

 

 

 

Patria- 't Vliegdorp 3-2 (2-0)⚽️

Een derby is vaak slecht voetbal en veel spanning, vandaag was niet anders.
Onze vrienden uit Soesterberg met oud-spelers Fahd el Ahmadi en Michael Muijlwijk in de gelederen was een open boek voor onze trainer.
Zoals hij voorspelde kwam ook precies uit. ...
Ze willen leuk voetballen en dat kost vaak punten.

Wel moet gezegd worden dat zij de knapste trainster van de afdeling hebben.
Veel spelers wilden na afloop haar nummer hebben.
Er werd ook een verzoek ingediend om trainer Fares door deze 'blonde godin' te vervangen. Het bestuur heeft aangegegeven dat te overwegen, mocht het lukken dan zullen we een ledenstop inzetten om de
Jongens die op blond vallen tegen te gaan houden.

Dan de wedstrijd.

Binnen no time lag de bal er al in Galmo was de naam, kort erna mocht Toni Tewes zijn traptechniek laten zien en dit leidde tot de 2-0.
Hierna leidde verslapping bij Patria tot wat kansen voor Vliegdorp maar Roy Sinaï is back in town. Katachtige reddingen zijn zijn handelsmerk eén keer bracht de paal redding.

De tweede helft was een omgekeerd verhaal. Een 'arrogant ' Patria had steeds meer moeite een kwartier voor tijd werd een speler van Patria weggeduwd en de vrijgekomen Soesterberger kon binnen werken.
Kort erna nam de handige spits de bal met de hand mee en 2-2 was een feit.
De scheidsrechter zag beide overtredingen niet.
Wel zag hij vaak ongemaakte overtredingen. Vooral Marcel Kok werd door hem gezocht. Dezelfde Kok werd door trainer Fares na de 2-2 na voren gedirigeerd.
Men ging 1op1 spelen en diezelfde
Kok werd met zijn kopbal matchwinner.
De arme Soesterbergers vielen gedesillusioneerd neer.

Helaas als je onderaan staat dan vallen de ballen net verkeerd.
Ondanks de laatste plaats hebben ze onderling veel lol en mochten wij de populaire trainster van 't Vliegdorp aantrekken, dan zullen zij ook wel met haar mee komen. Duimen maar dat het bestuur overstag gaat 😉

Volgende week hebben we de volgende derby dan spelen onze mannen bij ons buurtje FZO!
Tot zaterdag 17 februari 14.30uur!!

Sportieve Groet, ⚽️
Angié

 

 

 

 

De posthoorn-Patria 2-2 (1-0)⚽️

Je zou maar de terreinknecht zijn na deze wedstrijd.
Twee ploegen die met passie spelen, een slecht veld en een zachte bal. Doe er een Spaanse scheidsrechter bij waar ze het woord passie hebben uitgevonden en de wedstrijd kunt u uittekenen.
Slidings, keiharde duels en alles met het mes tussen de tanden. ...
De arme terreinknecht zal een maand nodig hebben om het veld weer speelklaar te maken. Was het onsportief?
Absoluut niet!
Gewoon twee ploegen die gelijkwaardig waren aan elkaar en houden van dezelfde strijdwijze.

Iemand die dit zag aankomen was Sharlo Galmo. De fijnbesnaarde technicus wist dat hij hier niets te zoeken had of juist wel?
Helaas kon hij er niet bij zijn.
De regisseur werd node gemist. Westerling was er na lange tijd wel weer bij maar zeker nog niet wedstrijdfit. Hij hield het 50 min vol maar was geen schim van de gevreesde aanvaller.
Wel op niveau was de ook weer teruggekeerde Adli. Dit bewees hij met twee treffers in het laatste kwartier van de wedstrijd.
De eerste helft ging gelijk op waarbij de Posthoorn op voorsprong kwam na verkeerd uitverdedigen.
Veel kon er qua kansen over de eerste helft niet verteld worden maar het was genieten voor degene die van keiharde charges hield.

De tweede helft een jagend Patria en een in paniek alles wegroeiend Posthoorn.
Met kunst en vliegwerk werd het doel schoon gehouden.
Meerdere kansen voor Westerling, Adli en Tewes werden gemist en uit een fout viel zelfs de 2-0.
Met nog 15 minuten leek het een kansloze missie.
Gelukkig dachten onze mannen er anders over.
Met Dirksen en Tewes op de zijkanten en twee grote spitsen (Steenbeek en Adli ) konden we gaan pompen.
Overal werd 1 op 1 gespeeld de kansen bleven komen en binnen no time stond het 2-2.

De kleine v Essen was sneller dan de grote spits en men besloot gewoon door te drukken.
Wat daarna gebeurde aan spanning vergoedde de hele wedstrijd.
Kans na kans volgde en eigenlijk had de wedstrijd gewonnen moeten worden.
Steenbeek, Adli, Ruijssenaars en een geweldige poeier van Van Tuil verdienden beter.
De thuisploeg was groggy en vroegen continu om het beëindigen van de wedstrijd.
De scheidsrechter antwoordde zeer gevat met
''yo hablo no hollandes ''.
Gelukkig voor hen spraken onze spelers geen doelpuntentaal.

Tot slot moet verteld worden dat bij elke club LEGENDS geboren worden , per vandaag is er weer één bij gekomen.
Zijn naam is RICARDO STEENBEEK.

Volgende week de derby thuis tegen het Vliegdorp om 14.30u .
Tot dan⚽️

 

Patria-Baarn 6-2 (4-2)⚽️
Een gehavend Baarn kon vandaag geen potten breken tegen onze blauwen. Vooral de kwaliteit van bepaalde spelers maakte het verschil. De groene helden hadden moeite met het veld daar zij gewend zijn op een plastic biljartlaken te spelen.

De uitslag was geflatteerd.
De klasse van Galmo en Kok maakte het verschil zet daarbij de betere mentaliteit van Patria en de uitslag is duidelijk. ...
Of het nou lag aan de verdedidingsfouten of juist de slimmigheid van de voorhoede van Patria laten we in het midden.

De vroege voorsprong na een communicatiefout was een domper maar 20 minuten later veel blije gezichten want het stond alweer 4-1.
Drie goals van Messias Galmo en een mooie goal, na een prachtige pass van Doudouh, van Roy v Essen.
De 4-1 van Galmo was weer eens een beauty. Vanaf 25 meter poeierde hij de bal (zoals vele van ons van hem gewend zijn) vanuit een vrije bal in de kruising.

De fanclub was al groot maar heeft nu een ledenstop.
Wat een speler.

De tweede helft was zeer degelijk met twee momenten van Marcel Kok. Deze self made man had de trainer 2 goals beloofd en dan doet ie dat ook. Vermeld moet wel worden dat hij voorstopper is!!!

De mix tussen oud en jong en de lol die ze samen hebben is prachtig, Zo moet sport zijn! Het prachtige is dat veel spelers zoals Rebergen, Tewes, van Tuil en Steenbeek zich wegcijferen zodat mensen als Galmo en Doudouh hun kunstjes kunnen doen.

Vandaag was Steenbeek daar weer het grootste voorbeeld. Als cement tussen de stenen zat hij overal tussen.
Na de 6-2 was de wedstrijd gespeeld.

Tewes terug van een blessure werd rust gegund en dit was ook het lot van Baauw. Ruijssenaars en Larkoubi mochten hun opwachting maken.

Voor Larkoubi, net vader geworden van een prachtige dochter waren het de eerste minuten na een lange blessure.
Tenslotte mocht Joey Ijzendoorn de hoofdsponser Loukili vervangen.

Kaartvirtuoos Loukili is elke trainingsavond het slachtoffer.
De hele club drinkt op zijn verloren kaartpartijen.
Iedereen mag weg bij de club behalve hij. Want gratis drinken blijft toch wel heel lekker.

Volgende week gaan we naar de Posthoorn. Wedden dat ze daar ook kaarten hebben.
Tot dan

 

 

 

 

VOP-Patria 2-2 (0-1)
Vooraf zou je blij zijn met zo'n uitslag, achteraf voelde het als een verlies.  
De nummer twee tegen de nummer 10 moet eigenlijk een appeltje eitje zijn voor VOP maar de leeuwen uit Zeist verkochten hun huid erg duur.
Tot twee minuten voor tijd stond het zelfs nog 1-2, die verdomde laatste minuten kostten ons dit seizoen al een stuk of 6 punten. In de laatste minuut tegen Sec 2, 3 tegen Bzs en vandaag weer 2.  
Maar laten we niet depressief worden in dit jaargetijde.
Een goede eerste helft, een redelijk tweede helft en billen knijpen in de dying seconds is de samenvatting van deze wedstrijd.
Vandaag moest trainer Fares weer als Ti Ta Tovenaar een puzzel leggen.
Zo was Vincent Rebergen met zijn vriendin een weekend op de romantische toer.
Moesten Erik Westerling en Driss Ruijssenaars vloeren schrobben op hun werk.
Daarnaast besloot Roy Sinaï om (tegen zijn zin) geblesseerd te blijven.
De andere langdurig geblesseerden zijn bijna uit ons geheugen gewist.
Daarin tegen was de griep van Marcel Kok voorbij en was de net herstelde Najim Adli ingetaped en al weer beschikbaar.
Maaar Patria zou Patria niet zijn als er in de w-up weer eens niet iemand uitviel en deze keer was het de eer aan Roy v. Essen. Met pijn in zijn hart nam hij plaats op de reservebank.
De musketiers van het tweede moesten vandaag dan maar het eerste redden.
Veel respect voor Joey Tukker, Wessam Mustafa, Wijnbergen, Ruben Rebergen en Joey v Ede, waarvan acte.
Ruben Rebergen en Wesam Mustafa mochten starten en speelden een puike pot waarbij de extra trainingen van Rebergen bij Austerlitz zijn vruchten beginnen af te werpen.
Zo draaide hij tijdens een actie de links buiten van VOP dol.
Het raffinement van deze actie was zo hoog dat beide banken en de twintig andere voetballers ( exclusief de links buiten en Ruben) uit hun dak gingen.
Deze actie zal voortaan door het leven gaan als de RUBENIO.
Men moet hem wel ontdekken in de bossen van Austerlitz.

Een groot genot in de eerste helft was daarnaast Najim Adli.
Deze complete voetballer was onnavolgbaar.  
Twee benig en zowel aanvallend als verdedigend super, zo legde hij in de derby tegen FZO superspits Veldhuizen lachend aan banden om vandaag doodleuk in de spits te verschijnen en met als bekroning de 0-1. Veel buurtclubs proberen hem al jaren bij ons weg te halen, in zijn jonge jaren met lollies,daarna met schoenen en nu zelfs met geld.  
Tot op heden wuift hij alles weg en dat zal ook zo blijven.
Een pluspunt is nu hij verkering heeft met een meisje met de beste achternaam, hij veel sneller herstelt van blessures.
Wij zeggen trouwen!!
In de eerste helft die gelijk opging vielen meerdere mensen op zoals batman Doudouh die nog nooit zo hard heeft gewerkt, liep Toni Tewes alle gaten dicht en verstuurde pass naar pass.
Het centrum van 100 jaar was weer foutloos.
Veel werd er niet weggegeven en Najim scoorde nadat de kogel van Tewes niet goed werd verwerkt door de keeper.
VOP had ook een aantal goede kansen maar of Dahmen redde of het vizier stond niet op scherp.

De tweede helft was van Patria kant minder en dat leverde al gauw de 1-1 op.
Een zwabberbal trof doel en hierna was VOP de betere ploeg maar gaf de verdediging geen kik.
In een zeldzame counter werd pingeldoos Doudouh op de zestien meter neergelegd.
Galmo ging achter de bal staan zwaaide naar het publiek, knipoogde naar zijn zoontje en schoot de bal achteloos in de kruising (1-2). Ook nu weer gingen beide banken en 20 man uit hun dak (exclusief de keeper en Galmo). Wat een goal zeg van deze Veteraan!  
Van horen zeggen schijnt ook FZO meegejuicht te hebben.. Immers VOP  is de nummer 2 en zo liep FZO weer uit.
Helaas was een slippertje van Dahmen vandaag de spelbreker. Mag hij op zijn leeftijd ook eens een fout maken. Het zij je vergeven Peter. Keepers worden helaas niet altijd op hun reddingen beoordeeld.
Vandaag redde hij twee zekere doelpunten maar die verdomde laatste minuten weer.

Volgende week de volgende hoogvlieger.  
De derby thuis tegen Bunnik.
Aanvang 14.30u.
Tot dan!

Angie

 

 

 

 

Gisteren heeft de JG helaas met 2-6 verloren van DVSU. We kwamen met 1-0 voor maar toen ging DVSU hun tactiek veranderen. Er werden 3 personen op Sakina gezet zodat ze helaas geen doorgang meer kon krijgen en DVSU ging zelf meer counteren. Ondanks het puike keepwerk van Kelvin (zelfs 4 x achter elkaar een aanval gestopt) en een mooie goal van verdediger Jacco mocht het niet baten. Maar klasse gevoetbald hoor ondanks de kou ☃️☃️☃️☃️☃️. Op naar 16 december, dan spelen we om 11.00 uur thuis tegen de koninklijke HFC.

 

FZO 2 - Patria 2  2-2 (1-2)
Omdat het eerste dit weekend afgelast was en ik van veel mensen te horen krijg dat mijn verhalen altijd zo leuk zijn om te lezen leek dit me het moment in, overleg met de begeleiding, om wat over het tweede te schrijven.
Een mooie aanleiding is de derby tegen FZO en ook nog op hun heilige grond.

Laten we wel eerlijk zijn, dit seizoen is ons tweede niet in goede doen.
Afgelopen jaren stonden ze, onder aanvoering van kapitein van Lienden, steevast in de kop van de ranglijst. Zo'n seizoen zit er wel eens tussen.
Wat opvalt is dat er altijd plezier is.
De basis van het tweede is immers al jaren hetzelfde.
Namen als Joey, Ruben, Jessie, Johnny, Milan en Jordy hebben er al honderden wedstrijden voor het tweede op zitten.

Dan vandaag…
Het blessurespook wat bij Patria ronddoolt heeft vooral gevolgen voor het tweede.
Op zaterdagmorgen hadden ze 12 man.
Een uur voor aanvang werd deze aangevuld met v. Tuil, Tewes en Adli.
Dank aan FZO voor het verplaatsen van de wedstrijd.
Adli, net teruggekomen van een blessure, kon na een kwartier (En een doelpuntje) weer de ziekenboeg bezoeken.

Een derby moet leven, je moet daarnaar uitkijken.
Eén persoon was vandaag de belichaming van dat gevoel. Nick (The Legend) Ijzendoorn.  
Deze onvoorspelbare speler was er al weken mee bezig. Hij had de afgelopen weken al tientallen rapporten gemaakt over de speelwijze, had voor zijn blessure zelfs een behandeling ondergaan bij Jomanda. Om de wedstrijd niet te missen had hij zelfs een tent gekocht en deze op vrijdag opgezet op de middenstip.
Bij aankomst van iedereen had hij ontbijt gemaakt voor de gehele ploeg. Dit inclusief cafeïnepillen.
Ik vind dat we op maandag bij de ledenvergadering hem dan ook moeten voordragen om voorzitter, secretaris, penningmeester, kantinebeheerder, materiaalman en consul te worden.
Het mooie is dat zijn voorbereiding ook nut heeft gehad want ondanks zijn blessure scoorde hij de 1-2 en hield het 80 minuten vol.
In de wandelgangen hoorde ik dat alle tenten binnen Zeist opgekocht zijn.
Iemand anders die het ook zeer serieus nam was Ruben Rebergen, deze normaliter luie persoon was speciaal op trainingskamp geweest.
Naast de trainingen bij Patria werd hij lid voor een week van SV Austerlitz.
Met vier trainingen in de benen wilde hij meer. En zo wilde hij meteen aansluiten bij de wedstrijd FZO 1- Austerlitz 1.
Na een korte confrontatie met de trainer van Austerlitz (hij weigerde hem in de basis te zetten) besloot hij om dan maar in de middag even een halve marathon te gaan lopen.

Teleurgesteld was aanvoerder v. Lienden die geblesseerd toe moest kijken.
Zijn weg langs haptonoom Troost bracht geen soelaas.
Wat hij mee nam was een jewelste portie zelfvertrouwen.
Dit leidde voor de wedstrijd tot een tumult.
Jessie wilde de aanvoerdersband niet afstaan aan Joey Tukker.
Leider Portasse loste dat op door beiden een band te geven.
Zo bleef v. Lienden binnen en buiten het veld de leider.

De wedstrijd was een echte derby met alles erop en eraan. Hard en fair spel.
Doelpunten, het wegsturen van de aanvoerder van FZO en een topscheidsrechter Wierda.  

0-1 voor 1-2 voor en uiteindelijk de terechte 2-2.
Tussendoor grote kansen voor routinier Maarschalkerweerd, v Tuil, IJzendoorn en Milan Wijnbergen.  
Daarnaast redden Ipek en Jordy menigmaal op mooie aanvallen van FZO.

Na afloop besloot de groep om de kantine alvast in te wijden vooruitlopend op de overgang van Patria naar FZO.  
Het verhaal van maandag in de Telegraaf gaf weer dat het bestuur van FZO met de gemeente gaat praten voor een andere oplossing omdat Bertus, Hans, Ton en Giel al het bier hadden opgedronken en bezig waren om hun kantine Blauw wit te schilderen.

Op dit moment werd uw verslaggeefster wakker.

Dromen mag in het weekend, maar op maandag moet er weer gewerkt worden.

Tot volgende week

Angie

 

 

 

 

Patria-BZC'13 1-2 (0-0)
Bizar was het einde van de wedstrijd!!

Sta je om 16.15 uur nog met 3 punten, 10 min. later stonden de sportieve gasten met 3 punten feest te vieren, het kan verkeren...
Uit twee klutsmomenten viel de bal zo ongelukkig dat zelfs de ingevallende routinier Dahmen er niets meer aan kon doen. ...

Wel moet gezegd worden dat iedereen zich kapot heeft gewerkt.
De gezichtjes waren na afloop ook snel weer in goede stemming.
Immers, we hadden gestreden en tegen een betere tegenstander veel pech gehad.

De tegenstander in het prachtig zwart gestoken was voetballend vele malen beter. Alleen ook bij hen was het laatste tikkie niet goed genoeg.

Achterin stond het weer goed bij ons. Daarnaast maakten de middenvelders overuren.
Zelfs mooi weer voetballer Doudouh heeft nog nooit zo hard gewerkt en het moet gezegd worden,
Hij gaat met de week beter voetballen.
Tot kort voor het einde was hij zelfs matchwinner.
Met een prachtige kopbal (!!!) maakte hij de 1-0 .

Helaas mocht het niet zo zijn.
Na het uitvallen van Sinaï, Adli en Westerling werd het billen knijpen met de slechte afloop. Het is niet anders.
Volgende week staat er weer een club uit Hilversum voor de deur.
Dan staat OSO op de stoep.
Hopelijk met een betere afloop.
Tot dan

 

 

 

 

 

Gisteren een mooie overwinning van 6-2 op onze vrienden uit Amsterdam Only Friends. Dit keer hadden we zelfs 14 spelers. Eerste wedstrijd van Giovanni onder leiding van onze kleinste aanvoerder Jibi. Beetje pech dit keer voor Mikal. Zijn bril ging helaas kapot tijdens een kleine botsing. Ondanks het slechte zicht heeft hij uiteindelijk toch nog de laatste paar minuten mee kunnen ballen. Kelvin stond weer super te keepen. Man of the match was voor mij toch wel Jacco die alle ballen ruimde. Maar verder heeft iedereen super gevoetbald. Trots op jullie!

 

Eemboys- Patria  3-0 (1-0)
Dat het bij rust nog maar 1-0 was lag aan reddingen van Dahmen, geluk en pech bij het afronden van de Eemboysaanvallers.
Het had ook zo maar 6-1 kunnen zijn.
Nu is het bekend dat er af en toe wat spelers bij Patria niet kunnen (werk, blessures, vakantie, alcoholvergiftiging). Vandaag was het weer zo'n dag. ...

Iedereen deed zijn stinkende best maar het was bij lange na niet genoeg.
Natuurlijk hadden we wel wat kansjes ( de grootste was voor Steenbee, die op de lat kopte) maar het was wel eenrichtingsverkeer en wel naar het verkeerde doel.

De tweede helft hetzelfde speelbeeld waarbij Kok en van Lienden op korte afstand moesten scoren maar helaas was daar de reus van Eemboys ( ook wel keeper genoemd)
Bij 1-0 ging Patria meer risico nemen en dat resulteerde  helaas in nog 2 tegendoelpunten.
Gegokt en ( terecht) verloren.

Wel mogen we weer de oldtimers Kok, van Tuil  en Dahmen worden genoemd die een puike pot voetbalden en het debuut van clubkomiek Nick v. Ijzendoorn.  
Vandaag dus twee Ijzendoorntjes op het veld.
In de wandelgangen wordt al verteld dat moeder Ijzendoorn zich ook al heeft ingeschreven.

Volgende week een vrij weekend waarbij er in de avond een sisha en FIFA feest is bij de club.
Iedereen is van harte welkom.
Tot dan

Angie

 

 

 

 

Patria-Eemnes 7-2 (2-1)⚽️
De (misschien wel) eerste keer dat deze ploegen elkaar ontmoeten werd uiteindelijk een overwinning voor Patria. Wel zwaar geflatteerd.  

De groenhemden deden tot aan de 2-2 gewoon mee.
Maar als je weinig punten hebt dan zit je echt in de hoek waar de bekende klappen vallen en valt alles verkeerd. ...
Zo ook vandaag.

Het kan verkeren.
Kregen we vorige week nog alle hoeken van het veld te zien inclusief de doelpunten, vandaag was het onze beurt.
7 stuks maarliefst!

Een ongekend aantal voor ons waar lag dat nou aan?
  Het antwoord is simpel.
Het toen afwezige duo Galmo en Westerling vandaag goed voor ieder 3 doelpunten plak daar de gebruikelijke Steenbeekgoal aan toe en we staan op 7.
Natuurlijk waren Sinaï en (invallende) Adli er ook weer maar Sinaï stond te ver om te scoren en Adli zorgde weer voor de splijtende passes.
We wachten nu nog met smart op de terugkomst van de andere mastodonten Fizazi en Larcoubi.
  We kijken er naar uit.

Al vrij vroeg stond het 2-0 met zelfs een onterecht afgekeurde goal van Steenbeek. Cruciaal leek de kans te worden die Galmo om zeep hielp.
Eemnes kwam net voor rust op 2-1  en net na rust zelfs op 2-2.
Eemnes rook haar eerste overwinning luttele minuten later was het 5-2 en uiteindelijk zelfs 7-2.

Belangrijk in deze omkering was 'clubknuffelbeer' Driss Ruijssenaars.  
Met een enorme inzet en positiviteit zweepte hij zijn medespelers op deze kleine, grote man mocht met recht de titel van man of the match opeisen en dat deed hij op een glansrijke manier.
Op naar de volgende wedstrijd.
Kijken of we hoogvlieger Eemboys kunnen verrassen.
  Tot dan

 

 

 

Hees- patria 6-0 (4-0)

Kansloos, gewogen en te licht bevonden zo maar twee benamingen voor de net  afgelopen wedstrijd.
  Woorden van trouwe supporters die het bij het gezellige Hees behoudens de wedstrijd enorm naar hun zin hadden. ...

Het blessure- en ziektespook waakt nog steeds rond binnen de selectie en zo vandaag ook.
Als je 5 a 6 waardevolle spelers mist dan wordt het overal lastig en zeker bij het ambitieuze Hees.

Vooraf aan het seizoen krijg ik altijd een lijst van de trainer waar hij ons inschat.
Helaas moet ik hem op een enkele ploeg na gelijk geven.

  De bank bepaalt waar je eindigt, frappant was dat Trainer Fares na het uitvallen van Baauw in de 60ste min. besloot om Adli of Dirksen niet in te laten vallen maar gewoon de wedstrijd uit te spelen met tien man.
Dat het maar 6-0 werd had te maken met veel geluk en de 56 jarige Dahmen.
Hij heeft  dan niet meer het meest flexibele lichaam maar keepen kan de ouwe knar zeker. Clubliefde puur sang.

"Deze wedstrijd moeten we snel weer vergeten en helaas zal ons dit gedurende het seizoen nog wel eens gebeuren" sluit Fares af.

Genoemd worden om hun tomeloze inzet mogen zeker Michel   
V Tuil, Joey Ijzendoorn, Toni Tewes en Vincent Rebergen. Helaas is inzet alleen soms niet genoeg.
Volgende week komt er een ploeg naar Blikkenburg die dichter bij  ons niveau zit.
Eemnes zal dan de tegenstander worden .
Tot dan

 

 

 

Vliegdorp-Patria 1-2 (0-1)⚽️
Wat moet je over deze wedstrijd zeggen? weinig, erg weinig.

Misschien wel wat trainer Fares na afloop zei:
"Het was een wedstrijd tussen de blinden en de doven, gelukkig waren wij de doven en konden we toevallig de goal vinden"...

Het was een bar slechte wedstrijd waarbij vliegdorp misschien wel iets te weinig kreeg.
Natuurlijk was er aanleiding voor het spel.

De boys waren niet allen fit, oermens Westerling had de hele week alles onder gekotst, maar ondanks zijn ziekte kon hij toch nog 60 min. de achterhoede van Vliegdorp bezig houden.
Sterkhouder Rebergen had niet kunnen trainen vanwege werkverplichtingen en zat braaf 90 min. op het bankje ook Rachid Fizazi zat daar op, ook ziekjes.
Galmo heeft het helaas nog erger te pakken en zo gold het in meerdere of mindere mate voor Adli, Kok, Ruijssenaars, Steenbeek en van Tuil.

Dit betekende het debuut van (batman) Doudouh.
Deze liefhebber van technisch verzorgd voetbal op de vierkante meter had er gedurende twee wedstrijden zeven in liggen bij het tweede en had zijn kans dan ook verdiend.
Hij speelde een verdienstelijke wedstrijd op een voor hem onbekende plek.

Het slechte voetbal werd ook nog eens versterkt door het zomerweer en de extra hitte van het harde kunstgras van de thuisclub.

De frivole Soesterbergers waren bekend met hun veldje en konden elkaar ook makkelijker vinden, het probleem bij hen was dat Sinaï in goede doen is en zij wat lastig het net vonden.
Patria counterde en had misschien wel de betere kansen maar er werd zeer slordig mee omgegaan.

Dit was tegen het zere been van v. Essen, die halverwege de eerste helft Patria naar een voorsprong poeierde.
Dit was dan ook het enige hoogtepunt van de eerste helft!

Helft twee begon met een verschrikkelijke verdedigingsfout.
Dit kado was zelfs voor Vliegdorp niet tevolgen.
De bal vanaf 5 meter was voor de aanvaller dan ook niet te missen. 1-1
Daarna golfde het spel op en neer en bleek weer dat het enige goed werkende onderdeel van het team (de verdediging) makkelijk overeind bleef.

Het is een genot om te zien dat de oudjes Kok, v Tuil en Baauw, vandaag geflankeerd door jonkie Tewes rustig bleven en zeer weinig weggaven.
Zij en het hele elftal wachtten op dat ene moment van die ene speler GALMO.
Een aardig voetbeweging leverde de bekende penalty...
De meester nam hem zelf 1-2 over en sluiten.

Het leuke van Vliegdorp was dat er na de nederlaag een groot feest was waarbij Patria ook uitgenodigd was.
Samen met de goede verliezers werd er nagepraat en gedronken tot in de late uurtjes......

Zaterdag 21 oktober spelen de boys uit tegen Hees!

Angie

 

 

 

Patria -FZO 0-1 (0-0)
Wat een ontlading bij FZO na de late winnende treffer.
Een prachtige streep van Lucien Brouwer bracht alle FZO-ers in extase.
Doelman Peter Dahmen zag en hoorde hem niet eens.
Eindelijk, eindelijk...schreeuwde alles wat FZO lief heeft en terecht want de wit blauwen hadden nooit eerder van de blauwen gewonnen.
Vandaag 7 oktober 2017 was het dan zover.
Dit gaat een speciale plek in de historie van FZO krijgen, en terecht. Was het makkelijk? Nee! Absoluut niet!
Na afloop was iedereen verdeeld.
Alle FZOers waren natuurlijk unaniem terechte overwinning .
De Patrianen hadden het over de beste kansen de neutrale toeschouwers waren meer op de hand van Patria, bedankt voor alle toeschouwers die ondanks het slechte weer toch naar deze leuke wedstrijd zijn komen kijken! Ahg weer of geen weer echte voetbalfans komen natuurlijk!
  De underdog die misschien wel op alle plekken minder kwaliteit heeft/ had, op het eerste kwartier na, als leeuwen hebben onze mannen gestreden.
Het plan was om de wedstrijdsnelheid zo omlaag te halen zodat er fouten gemaakt konden worden waar Patria van kon profiteren.
Dit lukte maar gedeeltelijk,
Westerling bracht meer dan verwacht maar zijn partner (Galmo) is al weken geblesseerd.
Trainer Fares had hem zelfs de hele trainingsweek vrij gegeven. Helaas hadden de massages van zijn vrouw en de warme baden geen resultaat.
Galmo speelde op 30% toch liet Fares hem om begrijpelijke redenen staan.
Drie kansen in de eerste helft voor onze blauwe leeuwen.
Loukili maaide op een meter van de goal over de bal, het schot van Westerling ging net naast en de ouwe Galmo knalde van zestien meter op de paal.
Daarom dus blijft hij meestal staan.
De kansen van FZO werden weergaloos teniet gedaan door Roy Sinaï.
Vooraf werd er lacherig over gedaan, een speler op doel dat zou niets kunnen zijn.
Achteraf sprak men met respect over deze alleskunner.
Helaas gleed aan het eind van de eerste helft een FZO-er ongelukkig de ribbenkast in van Sinaï.
In de tweede helft werd hij zeer verdienstelijk vervangen door good old Dahmen.
In de rust werd er meteen 3 keer gewisseld. Naast Dahmen kwamen Ruijssenaars en Fizazi de ongelukkig spelende Loukili en Rebergen vervangen.
Achterin stond het als een huis superspitsen v Schoonhoven en Velthuizen werden aan banden gelegd door Kok en Adli.
Het rondspelen op het middenveld mocht.
In de tweede helft waren de eerste 25 minuten voor Patria met wat aardige kansen maar het vizier stond niet op scherp.
De laatste 20 minuten waren voor FZO . Gezegd moet worden dat Steenbeek, Fizazi en V Essen zich het snot voor de ogen hebben gelopen Baauw speelde niet groots, maar degelijk en Ruijssenaars viel erg goed in.
Na afloop van de wedstrijd was het zo als het moet zijn, Strijd en passie tijdens de wedstrijd en vriendschap en respect na afloop.
Onder leiding van DJ Kayleigh ging het dak eraf. De dag werd afgesloten met een BBQ. Waar een kleine club groot in kan zijn.
Het verhaal gaat dat de naar vieux ruikende Lucien Brouwer betaald wordt met dit overheerlijke spul en hij door deze historische goal de rest van zijn leven nooit meer hoeft te betalen bij FZO.
Gefeliciteerd FZO het is jullie van harte gegund.
Tot de volgende keer

Angie

 

 

 

 

SEC - Patria 2-2 (1-1)⚽️
Een slecht begin is het halve werk!
Het leek wel aan het begin of veel jongens al bezig waren met de derby tegen FZO
( 7 oktober zet het in uw agenda!)
Zeer slap beginnen en terecht achter komen na een geweldige poeier van 30 meter door good old Mustafa Aksit.
Zoiezo liet hij zien op veertig jarige leeftijd nog een geweldige atleet te zijn en dat ook nog eens half geblesseerd.
Helaas was de scheidsrechter vandaag niet bij machte om het te belopen.
Hierdoor was de goede man ook te laat met beslissingen of durfde hij niet hard op te treden. SEC, onder aanvoering van sluwe vos Aksit begreep dit het beste en hanteerde menigmaal de botte bijl, niet over de schreef maar wel op het scherp van de snede.
Door het weifelende optreden van de leidsman miste hij twee strafschoppen en een pure goal.
Zo werden Piet Baauw en Vincent Rebergen een glaszuivere penalty ontnomen.
Dit vooral omdat de man in het zwart gewoonweg te ver stond om dat te kunnnen beoordelen.
De goal van Steenbeek was nog treuriger.
Zo ging hij als een potlood omhoog en kwam boven de keeper uit.
Doelpunt voor iedereen. Één man zag dat helaas anders, alleen bepaalt hij wel....
Sec kwam niet bij van het lachen.
Het eerste gedeelte van de eerste helft was voor de thuisclub en deel 2 was voor de Blauwen uit Zeist. Fizazi, en van Essen faalden nog maar Steenbeek maakte op mooie wijze de 1-1.
Iedereen was het erover eens het zou goed komen want SEC leek moe te worden.
Maar tot ongeloof van iedereen had Patria de eerste 20 minuten niets in de melk te brokkelen. Een grote fout van de meest ervaren verdediger leidde tot een vrije doortocht naar keeper Sinaï 2-1.
Daarna had SEC de pot moeten beslissen maar dezelfde Sinaï zat elke keer in de weg. Het grappige is dat hij jaren topscorer was en dat hij juist nu spitsen van scoren af moet zien te houden.
Langs het veld werd verteld dat eerste keeper Mitchel vd Dijssel volgende week weer onder de lat zal staan.
Deze vliegende panter is altijd van harte welkom. Dan kan Roy weer doelpunten maken. Wat er in de laatste 25 min gebeurde was grandioos.
De mouwen werden opgestroopt en SEC werd bij de strot gepakt. Kans op kans werd er gecreëerd, Adli stond op en was niet te houden, Ja...alleen met de botte bijl.
En de scheids durfde weinig kaarten te geven (3 SEC en 0 Patria).
De moegestreden Fizazi en Tewes werden vervangen door Ijzendoorn en Loukili en de duimschroeven werden nog meer aangedraaid.
Het neerhalen van de onzichtbare Galmo leidde weer niet tot een penalty, maar iedereen bleef maar doorjagen.
Een waar genot dat zeker en de 2-2 kon niet uitblijven en Driss Ruyssenaars zorgde daarvoor middel een prachtig afstandschot. SEC liep op haar laatste benen. Één goal van Loukili werd weer om onverklaarbare redenen afgekeurd.
Zelfs de grensrechter van notabene SEC liet doorspelen en gaf na afloop ruiterlijk toe dat het geen buitenspel was en of kon zijn.
De eerlijke assistent werd door zijn baas teruggefloten en dat op 60 meter.
Al met al twee keer terugkomen van een achterstand en gevochten als leeuwen. Hadden we kunnen winnen?
Alleen Ricardo Steenbeek kan daar een antwoord op geven.....

AS zaterdag komen de sterspelers van FZO, de gedoodverfde kampioenen, langs.
Als wonderen echt bestaan dan kunt u deze dan aanschouwen, zaterdag 7 oktober 14 .30 uur!
tot dan

Sportieve groeten Angié⚽️

 

 

 

 

Patria-posthoorn 4-1 (3-1)
Zonnig weer, muziekje uit de kantine, veel oudgedienden langs de lijn wat kan voetbal leuk zijn.
Vandaag Posthoorn op bezoek.
Op papier één van de ploegen die gelijkwaardig is aan de onze...
Helaas was oermens Westerling werken, kok geblesseerd en Doudouh had 'neusproblemen'. ...
Vanaf minuut 1 was het eenrichtingsverkeer. In Minuut 1 vond v Tuil goudhaantje Galmo,de lob was wonderschoon 1-0.
Vooraf had Galmo de jongens beloofd zijn gemiste penalty tegen Jonathan goed te maken. Twee goals en twee assists maken ons zeer gelukkig. Vrij snel kwam de gelijkmaker. Echt uit het niets... Een omzetting later ( Adli naar achteren en klaar was het met het aanvalspel van de tegenstander)
Dan de prachtige goal voor rust van Roy v Essen uit de lucht met links Lekker hoor! Galmo deed het ook met een weergaloze kap.
De verdediger eindigde daardoor op de parkeerplaats, zoekend naar Galmo en de bal. Het achteloos binnen schuiven was van wereldklasse. ADHDkid Driss Ruiyssenaars mocht ook scoren in de tweede helft(4-1).
Rebergen ging wat gecontroleerder spelen, V Essen en Loukili dieper maar het werd alleen maar buitenspel lopen.
Hadden het er meer kunnen zijn. Op die vraag kan alleen Ricardo Steenbeek antwoorden....